
ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Αυτοί οι τραγανοί και αφράτοι Κρεμμυδοκεφτέδες θα γίνουν το αγαπημένο σας μεζεδάκι!
Υλικά:
- 5 αυγά
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 ποτήρια νερό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειάζεται για να γίνει χυλός
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 5 - 6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι ή με το σύρμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το νερό, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να έχει μια αρκετά αραιή σύσταση.
- Ζεσταίνουμε αρκετό καλαμποκέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μερίδες από το μείγμα και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Αποσύρουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί το τυχόν περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε ζεστούς με γιαούρτι ή τζατζίκι.
Συμβουλές:
- Η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των αυγών και την υγρασία των κρεμμυδιών. Προσθέτουμε αλεύρι σταδιακά, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα με την επιθυμητή πυκνότητα.
- Για να αποφύγουμε την υπερβολική απορρόφηση λαδιού, τηγανίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μικρές ποσότητες και σε μέτρια φωτιά.
- Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα των κρεμμυδοκεφτέδων και άλλα υλικά, όπως τριμμένο τυρί φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λίγο κόκκινο πιπέρι για μια πιο έντονη γεύση.
- Εκτός από γιαούρτι, οι κρεμμυδοκεφτέδες ταιριάζουν πολύ και με τζατζίκι, σάλτσα ντιπ ή μια φρέσκια σαλάτα.
