Κρεμμυδοκεφτέδες

Αυτοί οι τραγανοί και αφράτοι Κρεμμυδοκεφτέδες θα γίνουν το αγαπημένο σας μεζεδάκι!

ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Αυτοί οι τραγανοί και αφράτοι Κρεμμυδοκεφτέδες θα γίνουν το αγαπημένο σας μεζεδάκι!


Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 ποτήρια νερό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειάζεται για να γίνει χυλός
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 5 - 6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι ή με το σύρμα.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το νερό, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το πιπέρι. 
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να έχει μια αρκετά αραιή σύσταση.
  5. Ζεσταίνουμε αρκετό καλαμποκέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  6. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μερίδες από το μείγμα και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  7. Αποσύρουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί το τυχόν περιττό λάδι.
  8. Σερβίρουμε ζεστούς με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Συμβουλές:

  1. Η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των αυγών και την υγρασία των κρεμμυδιών. Προσθέτουμε αλεύρι σταδιακά, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα με την επιθυμητή πυκνότητα.
  2. Για να αποφύγουμε την υπερβολική απορρόφηση λαδιού, τηγανίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μικρές ποσότητες και σε μέτρια φωτιά.
  3. Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα των κρεμμυδοκεφτέδων και άλλα υλικά, όπως τριμμένο τυρί φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λίγο κόκκινο πιπέρι για μια πιο έντονη γεύση.
  4. Εκτός από γιαούρτι, οι κρεμμυδοκεφτέδες ταιριάζουν πολύ και με τζατζίκι, σάλτσα ντιπ ή μια φρέσκια σαλάτα.



Δημιουργός συνταγής: Zoi Papadopoulou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget