Ψαρονέφρι με μανιτάρια και πικάντικη σάλτσα



ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

Συνοδεύεται με κίτρινο ρύζι και ψιλοκομμένο καρότο και πιπεριά Φλωρίνης, αρωματισμένο με φρέσκο βούτυρο γάλακτος! 

Υλικά
800 γρ. ψαρονέφρι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Πιπέρι καγιέν προαιρετικά
1 ποτηράκι κρασί
1 κ.σ. αλεύρι
1 λεμόνι το χυμό
1 πορτοκάλι το χυμό
Αλάτι πιπέρι
1/2 κιλό λευκά μανιτάρια
Έξτρα ελαιόλαδο για τα μανιτάρια

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε...σε μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα το σκόρδο αλάτι πιπέρι τζίντζερ καγιέν και ρίχνουμε τα φιλετακια από το ψαρονέφρι, ανακατεύοντας το καλά... αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για λίγη ώρα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια...τα ροδοκοκινίζουμε, και τα βγάζουμε.
Στο ίδιο τηγάνι απλώνουμε τα φιλετακια και τα θωρακίζουμε πολύ καλά... Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι τα ανακατεύουμε προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.... Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι... Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά κλείνουμε τη θερμοκρασία και έτοιμο.
Πολύ τρυφερό μαλακό νόστιμο και πικάντικο μπουκιά και συχώριο
Το ρυζάκι το βράζω σε αλατισμένο νερό μαζί με τα λαχανικά όταν είναι έτοιμο τό σουρώνω, και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας το.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki