ΜΠΑΤΖΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ)
Υλικά
4 κούπες τσαγιού κολοκύθι τριμμένο
3-4 αυγά
1 κουτάκι γιαούρτι
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
250 γραμμάρια φέτα
3/4 της κούπας λάδι
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
Αλάτι για τα κολοκύθια
Πιπέρι και ένα κουταλάκι ρίγανη
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους... σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα προσθέτουμε το λάδι το γιαούρτι χτυπώντας συνεχώς.
Κατόπιν ρίχνουμε τα τυριά, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, και τέλος το κολοκύθι και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ πολύ καλά, και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη λαμαρίνα.
Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο σουσάμι, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
Όταν δούμε ότι έχει ροδίσει καλά, είναι έτοιμη.