
ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΣΙΑ
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
- Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια.
- Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με το χέρι σε φύλλο.
- Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από τη θρυμματισμένη φέτα στο κέντρο του φύλλου και κλείνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ημικύκλιο.
- Πατάμε ελαφρά τις άκρες για να κλείσουν καλά.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα πισία στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Tip: Για ακόμα πιο νόστιμα Πισία, μπορείς να προσθέσεις λίγο δυόσμο ή μαϊντανό στη γέμιση.
Δημιουργός συνταγής: Zoi Papadopoulou