Ποντιακά Πισία

Αυθεντικά Ποντιακά Πισία

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΣΙΑ


Υλικά:

Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. 
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. 
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
  4. Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια.
  5. Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με το χέρι σε φύλλο. 
  6. Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από τη θρυμματισμένη φέτα στο κέντρο του φύλλου και κλείνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ημικύκλιο. 
  7. Πατάμε ελαφρά τις άκρες για να κλείσουν καλά.
  8. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  9. Τηγανίζουμε τα πισία στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  10. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Tip: Για ακόμα πιο νόστιμα Πισία, μπορείς να προσθέσεις λίγο δυόσμο ή μαϊντανό στη γέμιση.


Δημιουργός συνταγής: Zoi Papadopoulou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget