Παραδοσιακή Ηπειρώτικη κρεατόπιτα



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ


Μια παραδοσιακη Ηπειρωτικη κρεατοπιτα φαγαμε σήμερα φιλοι μου, με κρέας απο ορεινό βεργαδι!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στη κατσαρόλα 2 κιλα κρέας (μπορουμε να βαλουμε οτι κρεας θέλουμε) και το αφηνουμε 5 λεπτα να βρασει.
Το ξεπλενουμε καλα και το ριχνουμε στην κατσαρόλα με 3 μεγαλα κρεμμύδια χοντροκομμένα, αλατι, πιπερι, μπουκοβο και λιγο λαδι.
Το σοτάρουμε ελαφρά, ριχνουμε νερο που να το σκεπαζει και αφηνουμε να βρασει καλα.
Το ξεκοκαλίζουμε και το κοβουμε σε κυβακια χοντρα.
Ανοιγουμε 3 φυλλα με 400 γρ. αλευρι, 2 κ. λαδι, 1 κ. ξυδι και νερο οσο παρει.
Απλωνουμε το πρωτο φυλλο σε λαδωμενο ταψι ριχνουμε λιγο λαδακι και συνεχιζουμε.
Στις άκρες τοποθετουμε το κρεας και το τυλιγουμε με το φυλλο.
Στο κεντρο ριχνουμε 1μιση ποτηρι ρυζι νυχακι και το ζουμακι απο το κρεας (αφου το σουρωσουμε,  περιπου 2 μιση ποτηρια, ίσως και παραπάνω).
Αφηνουμε να βρασει σε 200 β. περιπου 45 λεπτα.
(3 φυλλα βάζω και ενδιαμεσα τα ραντιζω με λιγο λαδακι και λιγο ζουμακι απο το κρεας.
Μετα βαζω το κρεας οπως βλεπεις και γυρνω τις ακρες να σκεπασουν το κρέας. Ριχνω το ρυζι στο κεντρο και το ζουμι απο το κρέας και ψήνω...)


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!