Χταπόδι ξιδάτο



ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Το σβήνουμε με λίγο ξύδι.
Ρίχνουμε 1/2 νεροπότηρο κρασί, 1/2 νεροπότηρο νερό, 1/2 νεροπότηρο λάδι, 3 δαφνόφυλλα και 3 - 4 μπαχάρια.
Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και δεν ξαναβάζουμε νερό.
Τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο, να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει. 
Το κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε.
Όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται.



Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou