ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Υλικά300 γρ τυρί φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι η άλλο αλμυρό
1 κούπα τυρί γκούντα
2 αυγά
λίγο αλάτι κ πιπέρι!!!!
1/4 μπρίκι λιωμένο βιταμ
Για την μπεσαμελ
2 κουταλιές βούτυρο.
2 κουταλιές καλά γεμάτες αλεύρι
1 κούπα γάλα γεμάτη
μοσχοκάρυδο αλάτι κ πιπέρι!!!!
Για το φύλλο
500 γρ αλεύρι για πίτες
1 φακ μαγιά 9 γρ
2 κουταλιές σούπας ξύδι
λίγη ζάχαρη κ αλάτι!!!!
χλιαρό όσο νεράκι πάρει και αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει το ζυμαράκι....
Ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα σε καλά αλευρωμένο πάγκο.
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα έλιωσα το βούτυρο και ανακάτεψα το αλεύρι καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσουν, προσθεσα το γάλα και μόλις έπηξε το κατέβασα από την φωτιά!
Μέσα στην κρέμα έσπασα με τα χέρια μου το τυρί φέτα, προσθεσα και τα υπόλοιπα τυριά!
Μέσα στην κρέμα έσπασα με τα χέρια μου το τυρί φέτα, προσθεσα και τα υπόλοιπα τυριά!
Χτύπησα τα αυγά και τα έριξα και αυτά μέσα,έβαλα λίγο μοσχοκάρυδο ,αλάτι, και πιπέρι.
Τα ανακατεψα ολα μαζί καλά..έστρωσα το πρώτο φύλλο στο ταψί αφού πρώτα είχα λαδώσει το ταψί έριξα μείγμα και από πάνω άλλο φύλλο,έριξα ..στο σύνολο τέσσερα φύλλα.
Χάραξα ελαφρά με το μαχαίρι και έριξα επάνω καυτό το λιωμένο βιταμ να πάει παντού και να το απορροφήσει όλο μέσα η πίτα στα φύλλα ,ράντισα με μπόλικο νερό και πασπάλισα με λίγα τυριά ακόμα, γκούντα κ αλμυρό... έψησα για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Τα ανακατεψα ολα μαζί καλά..έστρωσα το πρώτο φύλλο στο ταψί αφού πρώτα είχα λαδώσει το ταψί έριξα μείγμα και από πάνω άλλο φύλλο,έριξα ..στο σύνολο τέσσερα φύλλα.
Χάραξα ελαφρά με το μαχαίρι και έριξα επάνω καυτό το λιωμένο βιταμ να πάει παντού και να το απορροφήσει όλο μέσα η πίτα στα φύλλα ,ράντισα με μπόλικο νερό και πασπάλισα με λίγα τυριά ακόμα, γκούντα κ αλμυρό... έψησα για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou