Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ
Αγαπημένο φανταστικό κλασικό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ!
Υλικά (για ένα πυρέξ)
2 πακέτα σαβαγιάρ (800 γρ.)
2 κουτάκια φυτική σαντιγί τύπου ( μορφατ)
3/4 από ένα κουτάκι ζαχαρούχο
1 βανίλια
Εναλλακτικά για την κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 500 μλ κρέμα γάλακτος
300γρ μασκαρπόνε
1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
Όποια κρέμα και να φτιάξετε είναι εξίσου φανταστική!!!!
Για το σιρόπι
4 κ.σ γεμάτες κακάο άγλυκο
3/4 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
50 ml κονιάκ
150 γρ καρύδια
1 σακουλάκι τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύω για να διαλυθούν οι σβόλοι. Προσθέτω το νερό και αφήνω να πάρει μια βράση.
Κατεβάζω και προσθέτω το κονιάκ.
Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε να μπορώ να βουτάω τα σαβαγιάρ.
Ωστόσο ψιλοκόβω τα καρύδια στο μούλτι ( όχι πάρα πολύ ) και τα ανακατεύω με τη σοκολάτα. Χτυπάω στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη μόρφατ αρχικά με τη βανίλια για 7 - 8 λεπτά και προσθέτω το ζαχαρούχο σταδιακά.
Συναρμολόγηση
Βρέχω τα σαβαγιάρ στο σιρόπι κακάο και κάνω μια στρώση ,προσθέτω τη μισή κρέμα , τα μισά καρύδια- σοκολάτα και κάνω άλλη μια στρώση σαβαγιάρ - κρέμα - σοκολάτα καρύδια.
Βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Για την κρέμα με το μασκαρπόνε.....αφρατεύω αρχικά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάω μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή κρεμούλα!
Αγαπημένο φανταστικό κλασικό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ!
Υλικά (για ένα πυρέξ)
2 πακέτα σαβαγιάρ (800 γρ.)
2 κουτάκια φυτική σαντιγί τύπου ( μορφατ)
3/4 από ένα κουτάκι ζαχαρούχο
1 βανίλια
Εναλλακτικά για την κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 500 μλ κρέμα γάλακτος
300γρ μασκαρπόνε
1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
Όποια κρέμα και να φτιάξετε είναι εξίσου φανταστική!!!!
Για το σιρόπι
4 κ.σ γεμάτες κακάο άγλυκο
3/4 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
50 ml κονιάκ
150 γρ καρύδια
1 σακουλάκι τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύω για να διαλυθούν οι σβόλοι. Προσθέτω το νερό και αφήνω να πάρει μια βράση.
Κατεβάζω και προσθέτω το κονιάκ.
Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε να μπορώ να βουτάω τα σαβαγιάρ.
Ωστόσο ψιλοκόβω τα καρύδια στο μούλτι ( όχι πάρα πολύ ) και τα ανακατεύω με τη σοκολάτα. Χτυπάω στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη μόρφατ αρχικά με τη βανίλια για 7 - 8 λεπτά και προσθέτω το ζαχαρούχο σταδιακά.
Συναρμολόγηση
Βρέχω τα σαβαγιάρ στο σιρόπι κακάο και κάνω μια στρώση ,προσθέτω τη μισή κρέμα , τα μισά καρύδια- σοκολάτα και κάνω άλλη μια στρώση σαβαγιάρ - κρέμα - σοκολάτα καρύδια.
Βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Για την κρέμα με το μασκαρπόνε.....αφρατεύω αρχικά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάω μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή κρεμούλα!