Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας και κολοκυθιού με τυρί και αρωματική σάλτσα
Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκύθια μεγάλα
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια φέτα
1 φλιτζάνι γραβιέρα
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
Για τη σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ ξηρό βασιλικό
1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
1 κ.γ πελτέ
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
Λίγο νεράκι
Για το τελείωμα του φαγητού
Γκούντα τριμμένη
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Πλένω και κόβω τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
Τις βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα, αλατίζω ελαφρώς και ραντίζω με λίγο λαδάκι.
Ψήνω τα λαχανικά μου στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζω σε ένα σουρωτό να φύγει η περίσσεια από τα υγρά που μπορεί να βγάλουν.
Παράλληλα ετοιμάζω τη σάλτσα μου.
Σοτάρω το κρεμμυδάκι με μία πρέζα ζάχαρη μέσα στο καυτό λαδάκι προσθέτω το σκόρδο το βασιλικό και τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτω τον πελτέ και τον καβουρδίζω μαζί με το κρεμμυδάκι.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον τοματοχυμό λίγο νεράκι και αλατοπιπερώνω.
Βράζω τη σαλτσούλα μου μέχρι να δέσει.
Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκύθια μεγάλα
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια φέτα
1 φλιτζάνι γραβιέρα
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
Για τη σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ ξηρό βασιλικό
1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
1 κ.γ πελτέ
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
Λίγο νεράκι
Για το τελείωμα του φαγητού
Γκούντα τριμμένη
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Πλένω και κόβω τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
Τις βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα, αλατίζω ελαφρώς και ραντίζω με λίγο λαδάκι.
Ψήνω τα λαχανικά μου στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζω σε ένα σουρωτό να φύγει η περίσσεια από τα υγρά που μπορεί να βγάλουν.
Παράλληλα ετοιμάζω τη σάλτσα μου.
Σοτάρω το κρεμμυδάκι με μία πρέζα ζάχαρη μέσα στο καυτό λαδάκι προσθέτω το σκόρδο το βασιλικό και τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτω τον πελτέ και τον καβουρδίζω μαζί με το κρεμμυδάκι.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον τοματοχυμό λίγο νεράκι και αλατοπιπερώνω.
Βράζω τη σαλτσούλα μου μέχρι να δέσει.
Ετοιμάζω και τη γέμιση
Σε μία μπασίνα σπάω τη φέτα με το πιρούνι προσθέτω τη γραβιέρα και το τυρί κρέμα και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
Παίρνω δύο φέτες μελιτζάνα ή κολοκύθι και τις σταυρώνω.
Βάζω στο κέντρο μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση μου και κλείνω από τα πλάγια αρχικά και έπειτα ρολάρω τη μελιτζάνα ή το κολοκύθι αντίστοιχα.
Τα τοποθετώ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Συνεχίζω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Τα περιχύνω με τη σαλτσούλα μου , πασπαλίζω το φαγητό μου με το τυράκι γκούντα και ψήνω στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να λιώσει το τυράκι και να πάρει λίγο χρώμα.
Βγάζω το φαγητό μου από το φούρνο και πασπαλίζω με φρεσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Παίρνω δύο φέτες μελιτζάνα ή κολοκύθι και τις σταυρώνω.
Βάζω στο κέντρο μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση μου και κλείνω από τα πλάγια αρχικά και έπειτα ρολάρω τη μελιτζάνα ή το κολοκύθι αντίστοιχα.
Τα τοποθετώ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Συνεχίζω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Τα περιχύνω με τη σαλτσούλα μου , πασπαλίζω το φαγητό μου με το τυράκι γκούντα και ψήνω στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να λιώσει το τυράκι και να πάρει λίγο χρώμα.
Βγάζω το φαγητό μου από το φούρνο και πασπαλίζω με φρεσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.