
ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΡΥΔΑ
Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό ταψιού με καρύδα !!!!
ΥΛΙΚΑ
7 αυγά
1 κούπα ζαχαρη( κούπα του Νες καφέ η παρόμοια)
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ινδοκάρυδο
Μισή κούπα γάλα
1 μπέικιν
2 βανίλλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Σιρόπι
4 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
Βράζουμε 5′
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψει, να ασπρίσει το μείγμα .
Προσθέτουμε ξύσμα, βανίλιες, γάλα, ινδοκάρυδο κι αλεύρι με μπέικιν και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι (μικρότερο από κουζίνας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο περίπου 40 .
Όταν ψηθεί κόβουμε σε κομμάτια κάνουμε τρυπούλες παντού μ ένα ξυλάκι η οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το σιρόπι που χει κρυώσει κουταλιά κουταλιά.
(Πίνει πολύ σιρόπι το γλυκό θα το ρίξουμε όλο!)
Δημιουργός συνταγής: Βάνα Ντελή