Ψάρι γιαχνί



ΨΑΡΙ ΓΙΑΧΝΙ


Μια φρεσκότατη Μπάφα (το θηλυκό του κέφαλου αφού πρώτα αφαιρέσουν το αυγοτάραχο).
Η συνταγή είναι της μητέρας μου.


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά το ψάρι και αφού το κόψουμε, το βάζουμε λίγο στο αλάτι.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε 2 πατάτες, 2 καρότα, 1 κρεμμύδι, λίγο σέλινο και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με λίγο λάδι να σοταριστούν για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι και φέρνουμε δυο βόλτες στην κατσαρόλα.
  4. Ρίχνουμε 2 ώριμες ντομάτες στυμμένες, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το ψάρι αφού το ξεπλύνουμε και αφήνουμε να χυλώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου  

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget