ΨΑΡΙ ΓΙΑΧΝΙ
Μια φρεσκότατη Μπάφα (το θηλυκό του κέφαλου αφού πρώτα αφαιρέσουν το αυγοτάραχο).
Η συνταγή είναι της μητέρας μου.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το ψάρι και αφού το κόψουμε, το βάζουμε λίγο στο αλάτι.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε 2 πατάτες, 2 καρότα, 1 κρεμμύδι, λίγο σέλινο και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με λίγο λάδι να σοταριστούν για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι και φέρνουμε δυο βόλτες στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε 2 ώριμες ντομάτες στυμμένες, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψάρι αφού το ξεπλύνουμε και αφήνουμε να χυλώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!