Μια συνταγή της κυρίας Θεογνωστου Φροσως για ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Κρεατόπιτα
Τι πιο ωραίο από μια τραγανή μοσχομυριστή κρεατόπιτα!
Υλικά για την ζύμη
750 γρ αλεύρι γοχ
330 ml σόδα
1/2 κτ γλ αλάτι
50 γρ αραβοσιτέλαιο
2 κτ γλ ξύδι!
150 γρ αραβοσιτέλαιο για την επάλειψη των φύλλων
Γέμιση
2 ξερά μεγάλα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
200 γρ φέτα τριμμένη
300 γρ διάφορα κρέατα ψιλοκομμένα
50 γρ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κτ σπ πάπρικα γλυκιά
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρέατα, την πάπρικα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση, βάζουμε τη φέτα, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι εάν χρειασθεί.
Ανοίγουμε 6 φύλλα μεγάλα, 3 για το κάτω μέρος του ταψιού και 3 για πάνω, δεν ξεχνάμε να λαδώνουμε πολύ καλά τα φύλλα ενδιάμεσα με αραβοσιτέλαιο.
Ανοίγουμε 6 φύλλα μεγάλα, 3 για το κάτω μέρος του ταψιού και 3 για πάνω, δεν ξεχνάμε να λαδώνουμε πολύ καλά τα φύλλα ενδιάμεσα με αραβοσιτέλαιο.
Στο 3ο φύλλο βάζουμε την κρύα γέμιση, σκεπάζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε καλά, ραντίζουμε με λίγο νερό, την κόβουμε και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις στο κάτω, μέρος της κουζίνας μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα!
Στον δικό μου φούρνο θέλει 60 λεπτά. Εσείς προσαρμόστε το ψήσιμο ανάλογα με τον δικό σας φούρνο!
Τα κρέατα που έβαλα στην πίτα ήταν κομματάκια από το χοιρινό ρόλο που έσπασαν στο κόψιμο.
Μπορείτε να βάλετε μοσχάρι, γίδα, ζυγούρι, κοτόπουλο ή όποιο άλλο κρέας σας περίσσεψε από το τραπέζι.
Στον δικό μου φούρνο θέλει 60 λεπτά. Εσείς προσαρμόστε το ψήσιμο ανάλογα με τον δικό σας φούρνο!
Τα κρέατα που έβαλα στην πίτα ήταν κομματάκια από το χοιρινό ρόλο που έσπασαν στο κόψιμο.
Μπορείτε να βάλετε μοσχάρι, γίδα, ζυγούρι, κοτόπουλο ή όποιο άλλο κρέας σας περίσσεψε από το τραπέζι.