
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΗ ΖΥΜΗ
Υλικά για τη ζύμη (μια δόση)
- 180 γρ νερό
- 350 γρ αλεύρι
- 1 κ.σ αλάτι
- 2 κ.γ ζάχαρη
- 15 γρ βούτυρο
- 1 κ.σ γάλα
- 10 γρ μαγιά
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει στη φωτιά, βάζουμε το νερό.
- Όταν το νερό χλιάνει, ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. (Προσοχή!! Το νερό δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί θα κάψει την μαγιά και το ζυμάρι μας δεν θα φουσκώσει)
- Αυτό το μείγμα το αδειάζουμε στο μπολ με τα στερεά μας υλικά.
- Έπειτα λιώνουμε το βούτυρο μας και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας.(θα πρέπει το βούτυρο να μην είναι καυτό.)
- Τέλος βάζουμε και το γάλα το οποίο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
- Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα μπολ μεγάλο στο οποίο έχουμε βάλει λίγο λάδι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
- Πριν ανοίξουμε το ζυμάρι μας προθερμαίνουμε τον φούρνο.
- Έπειτα απο σαράντα λεπτά το ζυμάρι θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι έτοιμο για άνοιγμα.
- Βάζουμε αλεύρι στο τραπέζι για να μην κολλήσει και το ανοίγουμε είτε σε στρογγυλό σχήμα, είτε σε τετράγωνο. Ο καθένας και η κάθε μια όπως θέλει.
- Βάζουμε τα υλικά μας και τοποθετούμε την πίτσα μας στον φούρνο, πάνω κάτω στους 180°.
Καλή επιτυχία σε όσους και όσες επιχειρήσουν να την φτιάξουν!!
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πεντανόστιμη!!
Δημιουργός συνταγής: Αλέξης Παράσχος
