Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σουηδικά κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα
Φανταστικά Σουηδικά κεφτεδάκια με πεντανόστιμη λευκή σαλτσούλα!
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
4 φέτες μεγάλες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στιμμενο
1/2 κ.γ μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κ.γ κοφτό μοσχοκάρυδο
2 κ.σ λάδι
2 αβγά
Αλάτι πιπέρι
Για τη σάλτσα
4 κ.σ βούτυρο ή 1/4 φλ. λάδι για πιο ελαφριά γεύση
3 κ.σ αλεύρι
3 φλ ζωμό βοδινού (αν έχετε σπιτικό ακόμα καλύτερα διαφορετικά διαλύω σε 3 φλ. καυτό νερό 1/2 κύβο βοδινού)
1 φλ κρεμα γάλακτος light
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτελεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τον κιμά και ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί.
Πλάθω μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Τα αραδιάζω στο ταψάκι του φούρνου με λαδόκολλα και τα ψήνω στο αερόθερμο μεχρι να ροδίσουν. ( Δεν τα τηγανίζω όπως λέει η αυθεντική συνταγή)
Ωστόσο ετοιμάζω τη σάλτσα.
Βάζω σε μία ρηχή κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και καβουρδίζω το αλεύρι.
Προσθέτω τον καυτό ζωμό βοδινού και ανακατεύω με σύρμα.
Τέλος προσθέτω την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνω.
Προσθέτω τα καυτά κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και βράζω για 4 λεπτά ανακινώντας την κατσαρόλα μου.
Τελειώνοντας πασπαλίζω με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρω με βραστές πατάτες , σαλτσούλα και φρέσκο μαϊντανό.
Φανταστικά Σουηδικά κεφτεδάκια με πεντανόστιμη λευκή σαλτσούλα!
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
4 φέτες μεγάλες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στιμμενο
1/2 κ.γ μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κ.γ κοφτό μοσχοκάρυδο
2 κ.σ λάδι
2 αβγά
Αλάτι πιπέρι
Για τη σάλτσα
4 κ.σ βούτυρο ή 1/4 φλ. λάδι για πιο ελαφριά γεύση
3 κ.σ αλεύρι
3 φλ ζωμό βοδινού (αν έχετε σπιτικό ακόμα καλύτερα διαφορετικά διαλύω σε 3 φλ. καυτό νερό 1/2 κύβο βοδινού)
1 φλ κρεμα γάλακτος light
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτελεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τον κιμά και ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί.
Πλάθω μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Τα αραδιάζω στο ταψάκι του φούρνου με λαδόκολλα και τα ψήνω στο αερόθερμο μεχρι να ροδίσουν. ( Δεν τα τηγανίζω όπως λέει η αυθεντική συνταγή)
Ωστόσο ετοιμάζω τη σάλτσα.
Βάζω σε μία ρηχή κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και καβουρδίζω το αλεύρι.
Προσθέτω τον καυτό ζωμό βοδινού και ανακατεύω με σύρμα.
Τέλος προσθέτω την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνω.
Προσθέτω τα καυτά κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και βράζω για 4 λεπτά ανακινώντας την κατσαρόλα μου.
Τελειώνοντας πασπαλίζω με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρω με βραστές πατάτες , σαλτσούλα και φρέσκο μαϊντανό.