
ΚΡΕΠΕΣ
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ κούπα γάλα
- 2 αυγά
- 3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο
- 2 βανίλιες σε σκόνη
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες σε σκόνη σε ένα μπολ και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέστε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βρείτε ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά.
- Αν δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, τότε λιώστε σε ένα μικρό μπολάκι λίγο βούτυρο και με ένα πινέλο κουζίνας ή μια χαρτοπετσέτα αλείψτε καλά τον πάτο του τηγανιού.
- Έπειτα με μία μικρή κούπα ή (ιδανικά) μία κουτάλα, τοποθέτησε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σας.
- Αφήστε την κρέπα σας να ψηθεί για λίγα λεπτά και μόλις δείτε ότι χρυσαφίζει και κάνει κρούστα, γυρίστε την από την άλλη.
- Αφήστε την μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα και από την άλλη της πλευρά και αφαιρέστε την από το τηγάνι.
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι το μείγμα σας να τελειώσει.
- Για το σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλμυρά (τυρί, ζαμπόν, μαγιονέζα, πατάτες τηγανίτες κλπ) και γλυκά υλικά (πραλίνα φουντουκιού, μπισκότο, πραλίνα bueno κλπ).
Δημιουργός συνταγής: Αλέξης Παράσχος
