ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ
Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί του φούρνου 35*35)
- 1 μεγάλο και μισό ακόμα τσουρέκι σπιτικό ή και έτοιμο
Για το σιρόπι
- 600 γρ νερό
- 700 γρ ζάχαρη
- Χυμό από μισό λεμόνι
Για την κρέμα
- 9 φλ γάλα
- 7 κ.σ γεματούτσικες κορν φλάουρ
- 12 κ.σ κόφτες ζάχαρη
- 3 αβγά
- 3 βανίλιες
- 3 κ.σ καλό βούτυρο αγελάδος
- 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Για τη σαντιγί
- 600 γρ κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
- Αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση
- κανέλα
- κερασάκια.
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε φέτες 1,5 εκ. περίπου το τσουρέκι και το φρυγανίζουμε στο αερόθερμο, στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε από το φούρνο, το στρώνουμε στο ταψάκι μας και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2 - 3 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις ακόμα.
- Σιροπιάζουμε το τσουρέκι με το καυτό σιρόπι.
- Αφού τραβήξει το σιροπάκι πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να κάψει (κρατάμε 2 φλυτζάνια για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα που κρατήσαμε, διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε και τα αβγά.
- Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά .
- Όταν έχει κάψει το γάλα παίρνουμε 1 - 2 κουτάλες και προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών για να ζεσταθούν.
- Γυρίζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμούλα.
- Προσθέτουμε στο τέλος τις βανίλιες και το βούτυρο .
- Τέλος πασπαλιστά ρίχνουμε πάνω στην κρέμα το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε επιφανειακά αρχικά να λιώσει το μπέικιν και να αφρίσει.
- Ενσωματώνουμε σε όλη την κρέμα. (Η κρεμούλα με αυτό τον τρόπο γίνεται αφράτη και βελούδινη).
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το γλυκό.
- Στο μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί.
- Απλώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και έξτρα κανελίτσα.
- Διακοσμούμε με κερασάκι ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.
- Αφήνουμε να παγώσει ιδανικά όλη τη νύχτα.
Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!