Πατατοκεφτέδες γεμιστοί με μανιτάρια



ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Η γεύση τους μοναδική!!


Υλικά:

  • 1 kg πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3/4 κούπας αλεύρι γοχ
  • Αλάτι, 
  • πιπέρι

Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι flakes αν θέλετε
  • Ελαιόλαδο
  • Τυρί για πασπάλισμα αν θέλετε


Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Σε ενα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτετε τα μανιτάρια το σκόρδο τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά στην προτίμηση σας.
  4. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε και αφήνετε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν περίπου 10 με 15 λεπτά.
  5. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις λιώνετε και προσθέτετε το αλεύρι.
  6. Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά.
  7. Παίρνετε λίγη ζύμη, όσο μεγάλα θέλετε να τα φτιάξετε, ανοίγετε, βάζετε στη μέση από τη γέμιση και κλείνετε προσεκτικά.
  8. Αλευρώνετε ελάχιστα και τηγανίζετε από κάθε πλευρά σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Σερβίρετε με παρμεζάνα αν θέλετε. Τα υλικά, τις ποσότητες τα προσαρμόζετε στις δικές σας προτιμήσεις.

Πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα!!



Δημιουργός συνταγής: Elena Psilli

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget