ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΨΑΡΙΩΝ
Πεντανόστιμη ψαρόσουπα με ποικίλα βραστόψαρων και λαχανικά!!
Βάλσαμο !!!
Υλικά
- 1 δρογκο
- 1 ροφό
- 2 σκορπίδια
- 1 σκλεπου ( πεσκανδρίτσα)
- 3 βακαλούδια
- 1 Χριστόψαρο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 4 καρότα
- 3 πατατούλες κομμένες
- 5-6 κλωναρακια σέλινο
- 1/4 φλ λαδι
- 400 γρ ρύζι γλασέ
- 2 μεγάλα λεμόνια
- 2 αβγά
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζω και ξεπλένω καλά τα ψάρια.
- Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα πρώτα τα χοντρά και μεγάλα ψάρια(ροφό,σκορπιδια,σκλεπου) με νεράκι ίσα που να τα σκεπάζει , το κρεμμύδι, αλατάκι και λαδακι να βρασουν περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτω και τα μικρότερα ψάρια βακαλουδια και Χριστόψαρο και συνεχίζω το βράσιμο μεχρι να μαλακώσει το κρέατακι τους( όχι να λιώσει).
- Αφαιρώ με μια τρυπητή τα ψάρια μου και σουρωνω το ζωμό.
- Τον γυρίζω πάλι στη κατσαρόλα μου και προσθέτω τα καροτάκια τις πατατούλες και το σέλινο.
- Βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αφαιρώ από την κατσαρόλα μου.
- Τώρα έχω ένα παχύ ωραίο πεντανόστιμο ζωμό.
- Προσθέτω νεράκι περίπου 1 1/2 λιτρο και αλατάκι αν χρειάζεται.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνω το ρυζακι.
- Αφού γίνει η σουπίτσα ξεκινάω να αβγοκοψω.
- Παίρνω λίγο καυτό ζωμό από τη σούπα και στιβω τα δύο λεμόνια μέσα εκεί.
- Χωρίζω κρόκους από ασπράδια.
- Χτυπάω τα ασπράδια σέ μαρέγκα, προσθέτω έναν ένα τους κρόκους και λίγο λίγο το ζωμό με το λεμόνι.
- Τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω το αβγολεμονο.
- Ανακινω την κατσαρόλα μου και βάζω πάλι πάνω στη σβησμένη φωτιά.
- Φέρνω μια δυο γύρες.
- Ωστόσο ξεκοκαλιζω τα ψαράκια μου.
- Σερβίρω τη σουπίτσα με ψαράκι και λαχανικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.