Κουλουρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΚΟΥΛΟΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουρόπιτα

Υλικά για το ζυμάρι!!
450 γρ νερό
1 φλυτζάνι του καφέ σπορελαιο.
Το χυμό από ένα λεμόνι.
Μισό φλιτζανακι του καφέ ξύδι.
1κ.σ.κοφτη αλάτι.
Αλεύρι κούλα όσο πάρει για να γίνει η ζύμη ευπλαστη στο περίπου 700 γρ.

Για το αλειμμα των φύλλων.
1 σούπερ φρέσκο 250γρ.και 4 κουταλιές της σούπας φυτινη.
Νισεστε για το άνοιγμα των φύλλων.

Για τη γέμιση
1 κιλό τυρί φέτα.

Εκτέλεση.
Έπιασα το ζυμάρι μου και το άφησα σκεπασμένο μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Άνοιξα 8 φύλλα όσο πιο λεπτό γινόταν έλιωσα το βούτυρο τα λαδωσα απλωσα στην άκρη του φύλλου τυρί και τύλιξα λαδωσα από πάνω με βούτυρο λιωμένο ραντισα με λίγο νερό και έψησα σε αντίσταση στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.