Δίχρωμο Κέικ Πουτίγκα

Κέικ Πουτίγκα

ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΪΚ ΠΟΥΤΙΓΚΑ


Ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο Δίχρωμο Κέικ Πουτίγκα!


Υλικά

Για την κρέμα
  • 1100 μλ γάλα
  • 90 γρ κορν φλάουρ
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 κτσ βανίλια
  • 1 πακέτο (100γρ) σαντιγί σκόνη

Για το κέικ
  • 5 αυγά
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ ηλιέλαιο
  • 250 γρ γάλα
  • 380 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 2 κτσ γάλα
  • 2 κτσ κακάο σκόνη

Για το βρέξιμο της βάσης
  • 220 γρ γάλα

Για το γλάσο
  • 300 γρ κουβερτούρα
  • 150 γρ γάλα
Για το στόλισμα
  • 150 γρ σαντιγί
  • 40x27


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με την κρέμα μας και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
  2. Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την υγρή βανίλια.
  3. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι αν πέσει η θερμοκρασία της.
  4. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
  5. Συνεχίζουμε με την βάση του κέικ και σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν ,το αλάτι, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  7. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα γυάλινο πυρέξ 40χ27 και στο άλλο μισο προσθέτουμε 2 κτσ γάλα και κακάο σκόνη.
  8. Ρίχνουμε και το άλλο μισό προσεκτικά πάνω στο άλλο και με ένα καλαμάκι κάνουμε προσεκτικά σχήματα.
  9. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c
  10. Αφού έχει ψηθεί το βρέχουμε όλο το παντεσπάνι με με το γάλα και το βάζουμε στην άκρη.
  11. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε ένα πακέτο σαντιγί σε σκόνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  12. Το ρίχνουμε πάνω από το την βάση μας και την στρώνουμε καλά.
  13. Φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε βραστό γάλα. 
  14. Αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.
  15. Την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα προσεκτικά να πάει παντου και μετα με την βοήθεια ενός κορνε κάνουμε γραμμές με την σαντιγί.
  16. Με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε τις γραμμές και δίνουμε ένα πολύ ωραίο σχήμα.
  17. Το βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  18. Μετά από 1/2 ώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο πεντανόστιμο και εμφανίσιμο για κάθε μας περίσταση!!!!

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί

Κέικ Πουτίγκα!

Κέικ Πουτίγκα!Κέικ Πουτίγκα!

Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου, συνταγή: LIVE KITCHEN CHANNEL

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget