
ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΪΚ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Υλικά
Για την κρέμα- 1100 μλ γάλα
- 90 γρ κορν φλάουρ
- 230 γρ ζάχαρη
- 30 γρ βούτυρο
- 1 κτσ βανίλια
- 1 πακέτο (100γρ) σαντιγί σκόνη
Για το κέικ
- 5 αυγά
- 230 γρ ζάχαρη
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 250 γρ γάλα
- 380 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1 κτσ υγρή βανίλια
- 2 κτσ γάλα
- 2 κτσ κακάο σκόνη
Για το βρέξιμο της βάσης
- 220 γρ γάλα
Για το γλάσο
- 300 γρ κουβερτούρα
- 150 γρ γάλα
Για το στόλισμα
- 150 γρ σαντιγί
- 40x27
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με την κρέμα μας και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
- Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την υγρή βανίλια.
- Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι αν πέσει η θερμοκρασία της.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
- Συνεχίζουμε με την βάση του κέικ και σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
- Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν ,το αλάτι, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα γυάλινο πυρέξ 40χ27 και στο άλλο μισο προσθέτουμε 2 κτσ γάλα και κακάο σκόνη.
- Ρίχνουμε και το άλλο μισό προσεκτικά πάνω στο άλλο και με ένα καλαμάκι κάνουμε προσεκτικά σχήματα.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c
- Αφού έχει ψηθεί το βρέχουμε όλο το παντεσπάνι με με το γάλα και το βάζουμε στην άκρη.
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε ένα πακέτο σαντιγί σε σκόνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Το ρίχνουμε πάνω από το την βάση μας και την στρώνουμε καλά.
- Φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε βραστό γάλα.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.
- Την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα προσεκτικά να πάει παντου και μετα με την βοήθεια ενός κορνε κάνουμε γραμμές με την σαντιγί.
- Με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε τις γραμμές και δίνουμε ένα πολύ ωραίο σχήμα.
- Το βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Μετά από 1/2 ώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο πεντανόστιμο και εμφανίσιμο για κάθε μας περίσταση!!!!
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου, συνταγή: LIVE KITCHEN CHANNEL