Ρυζόγαλο Σοκολάτας

Κρεμώδες Ρυζόγαλο με Σοκολατένια Γεύση


 ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Μια απολαυστική παραλλαγή του κλασικού ρυζόγαλου, που συνδυάζει τη βελούδινη υφή με τη γεύση της σοκολάτας. Ιδανικό για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.


Υλικά

  • 180 γρ. ρύζι
  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 κουτί άνθος αραβοσίτου σοκολάτας
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Κανέλα (για πασπάλισμα)
  • Τρούφα σοκολάτας (για διακόσμηση)


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια το σουρώνουμε.
  2. Σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα (κρατάμε λίγο στην άκρη για το άνθος αραβοσίτου) και το ζεσταίνουμε.
  3. Σε ένα μπολ, διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο λίγο γάλα που κρατήσαμε.
  4. Μόλις το γάλα αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Ρίχνουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου στη ζεστή κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  7. Μόλις το ρυζόγαλο πήξει, το μοιράζουμε σε πιάτα ή μπολ.
  8. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε τρούφα σοκολάτας για διακόσμηση.
  9. Αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Λενα Νεραιδενια

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget