Τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και μπεσαμέλ

Χρυσαφένια τυρόπιτα με σφολιάτα και λαχταριστή γέμιση

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ


Εύκολη και γρήγορη Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας και αφράτη, βελούδινη γέμιση από μπεσαμέλ και τυριά!


Υλικά

  • 500 ml γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο για επάλειψη
  • 2 κ.σ. νερό για ράντισμα


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. 
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας γρήγορα. 
  5. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. 
  7. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
  8. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο νερό για να γίνει πιο τραγανή.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 50 - 60 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
  10. Στα μισά του ψησίματος, αλείφουμε την επιφάνεια με μαργαρίνη ή βούτυρο για ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  11. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10-15 λεπτά πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.

Χρυσαφένια τυρόπιτα με σφολιάτα και λαχταριστή γέμισηΧρυσαφένια τυρόπιτα με σφολιάτα και λαχταριστή γέμιση

Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget