
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εύκολη και γρήγορη Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας και αφράτη, βελούδινη γέμιση από μπεσαμέλ και τυριά!
Υλικά
- 500 ml γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο για επάλειψη
- 2 κ.σ. νερό για ράντισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας γρήγορα.
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα και τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο νερό για να γίνει πιο τραγανή.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 50 - 60 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
- Στα μισά του ψησίματος, αλείφουμε την επιφάνεια με μαργαρίνη ή βούτυρο για ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10-15 λεπτά πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
