Πτί φουρ



ΠΤΙ ΦΟΥΡ


Τα λατρεμένα από όλους !!!!

Υλικά
220 γρ. βούτυρο
120 γρ. άχνη
1 αυγό
30 γρ. γάλα
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 κουβερτούρα των 200 γρ.
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση
Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε και την άχνη και τα χτυπάμε καλά να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε και το αυγό και το γάλα και χτυπάμε.
Έπειτα αφού έχουμε κοσκινίσει τα στερεά υλικά τα ρίχνουμε κι αυτά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε τα μπισκοτάκια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη σχάρα του φούρνου.
Τα βάζουμε μαρμελάδα και αφού κολλήσουν καλά, καλύτερα την επόμενη μέρα, τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και τα βάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η σοκολάτα.



Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou