Μια συνταγή της κυρίας Pitsa Pronoitou για
ΣΑΜΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!ΣάμαλιΣάμαλι μυρωδάτο σαν του παλιου καλού καιρού που είμασταν παιδιά ..μαζί με παγωτό το καλοκαιράκι ...υπέροχο !!!!
Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος ή πρόβειο πετώντας την πέτσα
2 ίδια κεσεδάκια γιαουρτιού ζάχαρη
1 κεσεδάκι νερό
2 βανίλιες
Χυμό μισού λεμονιού μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
500 γραμ σιμιγδάλι χοντρό
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Σιρόπι
3 κεσεδάκια νερό
3 κεσεδάκια ζάχαρη
1 λεμονόκουπα
2 κουταλιές της σούπας υποβρύχιο με άρωμα μαστίχας
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ
Βράσιμο 5 λεπτά
Εκτέλεση
Με την σειρά που αναγράφονται τα υλικάτα ρίχνουμε σε ένα μπολ αναμιγνύοντας με σύρμα για 2 με 3 λεπτά.
Πρώτα βάζουμε τα γιαούρτια με την ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα ..τελευταίο το σιμιγδάλι .
Τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ψωμί νούμερο 32 με 34.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά --θα το δούμε από το χρώμα .
Μόλις ψηθεί σιροπιάζουμε καυτό το σάμαλι χλιαρό το σιρόπι !!!