ΠΙΤΣΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 150 γρ. μιξ τυριών
- 3 - 4 φέτες γκούντα
- φέτες πάριζα (ή και γαλοπούλα - μπέικον, αν θέλετε)
- 1 μικρό πακέτο φρέσκα λευκά μανιτάρια (μπορείτε να βάλετε και κονσέρβα)
- κέτσαπ
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρόκος αυγού, χτυπημένος με λίγο νεράκι
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση:
- Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα πολύ ελαφρά λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε από πάνω κέτσαπ και την αλείφουμε σε όλο το φύλλο.
- Σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι σοτάρουμε χωρίς λάδι (στα υγρά τους) τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και την πιπεριά σε ροδέλες, μέχρι να ψηθούν.
- Στρώνουμε πάνω στο φύλλο τις φέτες πάριζα, μετά τα μανιτάρια - πιπεριά και τέλος όλα τα τυριά.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και το κλείνουμε περιμετρικά.
- Με πινελάκι αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, χαράζουμε σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για 35 με 40 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Karolina Mega, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε επίσης:
ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ Ένα ζουμερό και αρωματικό χοιρινό, ιδανικό για ένα εύκολο, αλλά ... read more
Jan 25 2025
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙΈνα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα της θάλασσας, ... read more
Jan 25 2025
ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥΈνα αρωματικό και αφράτο κέικ που συνδυάζει τη φρεσκάδα του ... read more
Jan 25 2025
Recent Posts Widget