
ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ
Τοπικά εδέσματα της Σάμου!
Υλικά
- 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα βρασμένη και λιωμένη
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 150 γρ τυρί φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ, περίπου, ρύζι
Για το Φύλλο
- 500 γρ αλεύρι για πίτες
- χλιαρό νερό όσο πάρει
- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
- 1 κουτάλια σούπας ζάχαρη καλά γεμάτη
- 1 κουτάλια του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμαράκι ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί.
- Βράζουμε την κολοκύθα και τη στραγγίζουμε πολύ καλά. Εγώ την αφήνω για μια νύχτα!
- Τη βάζουμε σε μια λεκάνη.
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το κολοκύθι, ρίχνουμε και το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και το ρύζι.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
- Ανοίγουμε μικρές πιτούλες μακρόστενες, βάζουμε μέσα λίγη από την γέμιση, ρολάρουμε και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκαράκια.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou
