ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ
Φτιάξτε λικέρ ρόδι και απολαύστε το όλο τον χρόνο !!!
Υλικά
2 και 2/2 νεροπότηρο σπόρους από ρόδι
2 και 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1 και 1/2 λίτρο κονιάκ
2 ξύλα κανέλα
2 με 3 γαρύφαλλα
1 βανίλια
1 κουτ σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
Βάζουμε το ρόδι τα 2 ποτήρια ζάχαρη (κρατάμε το 1/2 για σιροπάκι ) την κανέλα ,τα γαρύφαλλα,και το κονιάκ σε ένα βάζο και αφήνουμε αυτό το υλικό στον ήλιο για 20 με 30 ημέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .
Κατά διαστήματα ανακινούμε το βάζο ,
Μετά από τις 20 ημέρες σουρώνουμε το μείγμα από το βάζο αλλά δεν πετάμε τα σποράκια τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη την γλυκόζη τη βανίλια και 1 φλυτζάνι νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά .
Αφού κρυώσει το σιροπάκι το σουρώνουμε και το ενώνουμε με το υγρό του ροδιού και το βάζουμε σε μπουκαλάκια!
Υλικά
2 και 2/2 νεροπότηρο σπόρους από ρόδι
2 και 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1 και 1/2 λίτρο κονιάκ
2 ξύλα κανέλα
2 με 3 γαρύφαλλα
1 βανίλια
1 κουτ σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
Βάζουμε το ρόδι τα 2 ποτήρια ζάχαρη (κρατάμε το 1/2 για σιροπάκι ) την κανέλα ,τα γαρύφαλλα,και το κονιάκ σε ένα βάζο και αφήνουμε αυτό το υλικό στον ήλιο για 20 με 30 ημέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .
Κατά διαστήματα ανακινούμε το βάζο ,
Μετά από τις 20 ημέρες σουρώνουμε το μείγμα από το βάζο αλλά δεν πετάμε τα σποράκια τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη την γλυκόζη τη βανίλια και 1 φλυτζάνι νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά .
Αφού κρυώσει το σιροπάκι το σουρώνουμε και το ενώνουμε με το υγρό του ροδιού και το βάζουμε σε μπουκαλάκια!
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou