Κρέπες γεμιστές με Χορταρικά και Μυρωδικά

ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ


Υλικά

Για τις Κρέπες
  • 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 1/4 φλ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κόφτη κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ βούτυρο

Για τη Γέμιση και το Ψήσιμο
  • 1/2 κιλό χορταρικά διάφορα, σπανάκι, σέσκουλα,
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι καυκαλίδες
  • 2 πράσα
  • 2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ανθότυρο, χοντροτριμμένο 
  • Λίγο λαδάκι
  • Λίγο αλάτι
  • 2 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 250 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • λίγη παρμεζάνα, τριμμένη


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να έχουμε έναν λείο και όχι πολύ παχύ χυλό.
  2. Φτιάχνουμε τις κρέμες σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο βούτυρο κάθε φορά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά (έκανα διπλή δόση).
  3. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
  4. Τα αλατίζουμε, στύβουμε καλά με τα χέρια για να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Προσθέτουμε το ανθότυρο και ανακατεύμε.
  6. Γεμίζουμε τις κρέπες, τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε πυρεξάκι.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, αλάτι - πιπέρι και περιχύνουμε τις κρέπες.
  8. Πασπαλίζουμε με το γκούντα και λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget