ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Υλικά
Για τις Κρέπες
Για τη Γέμιση και το Ψήσιμο
Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou
- 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 1/4 φλ. γάλα
- 2 αυγά
- 1 κόφτη κ.σ ζάχαρη
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.σ βούτυρο
Για τη Γέμιση και το Ψήσιμο
- 1/2 κιλό χορταρικά διάφορα, σπανάκι, σέσκουλα,
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλίδες
- 2 πράσα
- 2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. ανθότυρο, χοντροτριμμένο
- Λίγο λαδάκι
- Λίγο αλάτι
- 2 αυγά
- 2 ποτήρια γάλα
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 250 γρ. γκούντα, τριμμένη
- λίγη παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να έχουμε έναν λείο και όχι πολύ παχύ χυλό.
- Φτιάχνουμε τις κρέμες σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο βούτυρο κάθε φορά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά (έκανα διπλή δόση).
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
- Τα αλατίζουμε, στύβουμε καλά με τα χέρια για να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το ανθότυρο και ανακατεύμε.
- Γεμίζουμε τις κρέπες, τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε πυρεξάκι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, αλάτι - πιπέρι και περιχύνουμε τις κρέπες.
- Πασπαλίζουμε με το γκούντα και λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!