
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
Υλικά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
6 κ σ κοφτές κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 φλυτζάνια γάλα
2 βανίλιες ξύσμα πορτοκαλιού αν σας αρέσει
6 αυγά
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
μισό φλιτζάνι βούτυρο εγώ έβαλα πρόβειο για τα φύλλα και μια κουταλιά για την κρέμα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
6 κ σ κοφτές κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 φλυτζάνια γάλα
2 βανίλιες ξύσμα πορτοκαλιού αν σας αρέσει
6 αυγά
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
μισό φλιτζάνι βούτυρο εγώ έβαλα πρόβειο για τα φύλλα και μια κουταλιά για την κρέμα
Σιρόπι
2 μισή φλυτζάνια ζάχαρη
1 μισή φλιτζάνι νερό
1 ξύλο κανέλας
χυμό από μισό λεμόνι
1 φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι το κορν φλαουρ και το ένα φλιτζάνι ζάχαρη
και τα ανακατεύουμε
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τις βανίλιες και το ξύσμα μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδάλι κορν φλαουρ ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και σιγά σιγά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα ανακατεύοντας να ενσωματωθεί βάζουμε και μια κουταλιά βούτυρο φρέσκο και μεμβράνη να μην πιάσει πέτσα μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε και την αφήνουμε να κρυώσει
Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε ένα ένα ρίχνουμε την κρέμα χαράζουμε το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε 180 αντιστάσεις 1μιση ώρα
Βράζουμε το σιρόπι 10λεπτα και σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι και χλιαρό το γλυκό.
2 μισή φλυτζάνια ζάχαρη
1 μισή φλιτζάνι νερό
1 ξύλο κανέλας
χυμό από μισό λεμόνι
1 φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι το κορν φλαουρ και το ένα φλιτζάνι ζάχαρη
και τα ανακατεύουμε
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τις βανίλιες και το ξύσμα μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδάλι κορν φλαουρ ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και σιγά σιγά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα ανακατεύοντας να ενσωματωθεί βάζουμε και μια κουταλιά βούτυρο φρέσκο και μεμβράνη να μην πιάσει πέτσα μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε και την αφήνουμε να κρυώσει
Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε ένα ένα ρίχνουμε την κρέμα χαράζουμε το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε 180 αντιστάσεις 1μιση ώρα
Βράζουμε το σιρόπι 10λεπτα και σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι και χλιαρό το γλυκό.