Γιαουρτογλυκό λεμονιού με τζίντζερ

Δροσερό γιαουρτογλυκό με λεμόνι και τζίντζερ

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ


Ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με τη ζεστή πινελιά του τζίντζερ. Το γιαούρτι προσφέρει πλούσια υφή, ενώ η βάση από μπισκότα ή δημητριακά δίνει μια ευχάριστη τραγανή αίσθηση. Ιδανικό για μετά από ένα βαρύ γεύμα, αυτό το γλυκό είναι εύκολο στην προετοιμασία και απόλυτα χωνευτικό!


Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα (ή δημητριακά για μια εναλλακτική εκδοχή)
  • φρέσκο τζίντζερ, όσο ένα μεγάλο καρύδι (ή 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ)
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κιλό γιαούρτι πλήρες (οικογενειακό μέγεθος)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • Χυμός 1 λεμονιού (και ξύσμα λεμονιού για περισσότερη ένταση)
  • Χυμός 2 μεγάλων λεμονιών για την κρέμα
  • Ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά
  • Λίγο νερό


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα (ή τα δημητριακά) στο μούλτι και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί. 
  2. Προσθέτουμε το φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, και το λιωμένο βούτυρο. 
  3. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Πατάμε το μείγμα με τα χέρια, ώστε να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση, και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. 
  6. Σιγά-σιγά προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Απλώνουμε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τη βάση μπισκότου και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
  8. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τον χυμό από 2 λεμόνια με ζάχαρη, προσθέτοντας όση χρειάζεται για να φτάσουμε την επιθυμητή γλυκύτητα.
  9. Σε ένα μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ και τον κουρκουμά με λίγο νερό. 
  10. Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το λεμόνι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
  11. Μόλις η κρέμα αρχίσει να πήζει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη. 
  12. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  13. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε την κρύα κρέμα λεμονιού πάνω από την κρέμα γιαουρτιού.
  14. Σκεπάζουμε ξανά με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο όλο το βράδυ για να σφίξει.
  15. Για την εναλλακτική εκδοχή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσέρκι αντί για ταψί και να το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες πριν αφαιρέσουμε το τσέρκι.
  16. Για να βγει το τσέρκι, με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε περιμετρικά το γλυκό και κατόπιν ανοίγουμε και τραβάτε το τσέρκι πιο εύκολα!
  17. Αφού αφαιρέσουμε το τσέρκι, πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα δημητριακά γύρω από το γλυκό για επιπλέον τραγανή υφή. 
  18. Σερβίρουμε το γλυκό δροσερό από το ψυγείο, ή το βάζουμε στην κατάψυξη για κάνα 2ωρο και το απολαμβάνουμε σαν παγωτό!!

Δροσερό γιαουρτογλυκό με λεμόνι και τζίντζερΔροσερό γιαουρτογλυκό με λεμόνι και τζίντζερ

Δημιουργός συνταγής: Vana Zouka

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget