ΒΑΣΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
(Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)
Πως να φτιάξετε πεντανόστιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής εύκολα και γρήγορα σε 2 γεύσεις!!!
Υλικά
- 2 κρόκοι
- 100 γρ ζάχαρη
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 2 βανιλίνες
- 500 γρ πλήρες γάλα
- 50 γρ βούτυρο
- Για την κρέμα κακάο (160 γρ κρέμα κακάο)
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τους 2 κρόκους και τους ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα με 100 γρ ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 30 γρ γάλα.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μόλις ρίξουμε το γάλα και έπειτα προσθέτουμε και τις βανιλίνες. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το κορν φλάουρ χτυπώντας καλά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε 470 γρ γάλα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το γάλα.
- Μόλις βράσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε και έπειτα όλο μαζί ξανά μέσα στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει.
- Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί το βούτυρο και το ρίχνουμε έπειτα όλο μαζί μέσα σε ένα πυρέξ σκεπάζοντας το με μια μεμβράνη.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα.
- Μετά από 1/2 ώρα ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφρατεύουμε καλά με το μίξερ.
Σημειώσεις:
- 1η γεύση είναι με βανίλια.
- Μπορούμε να προσθέσουμε 160 γρ κρέμα σοκολάτας και να την κάνουμε με γεύση σοκολάτα (2η γεύση).
- Όπως και αν την προτιμάτε είναι η καλύτερη και πιο νόστιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχετε φάει!!!
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: LIVE KITCHEN CHANNEL
Ακολουθήστε μας στο Google News!