ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Υλικά
- 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 κουταλάκι τοματοπολτέ
- 1 ποτηράκι κρασιού κρασί
- 4 - 5 κόκκους μπαχάρι
- 2 - 3 γαρυφαλάκια
- 1 μικρό κομματάκι από ξύλο κανέλας
- 2-3 κλωναράκια μάραθο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 - 500 γρ. μακαρόνια
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι να μαραθεί, μαζί και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε τον πελτέ να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τις σουπιές πλυμένες, κομμένες και στραγγισμένες και ανακατεύουμε.
- Όταν πιούν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε νερό, τον μάραθο ψιλοκομμένο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 40 λεπτά.
- Κανονίζουμε το νεράκι πόσο θα χρειαστεί και ρίχνουμε τα μακαρόνια, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι για περίπου 10 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!