
ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ
Υλικά:
600 γρ κρέμα γάλακτος (35%λιπαρα)
100 γρ.μαυρη σοκολάτα
100 γρ.μερεντα
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη(10 γρ)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και πριν αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μερέντα,τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη ζελατίνη (αφού προηγουμένως την έχουμε βάλει σε 4 κ.σ. νερό να φουσκώσει για 5 λεπτά).
Ανακατεύουμε συνεχώς για να κρυώσει το μείγμα,αδειάζουμε σε φόρμα και τοποθετούμε ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Εγώ για να βγάλω αυτό το χρώμα, κράτησα λίγο από το μείγμα της κρέμας πριν βάλω τη σοκολάτα και έβαλα(όπως δείχνω στη φωτό) στη φόρμα πρώτα λίγο άσπρο μείγμα, το άφησα να πήξει και μετά το σκούρο μείγμα.
Επανέλαβα άλλη μια φορά τη διαδικασία..
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και πριν αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μερέντα,τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη ζελατίνη (αφού προηγουμένως την έχουμε βάλει σε 4 κ.σ. νερό να φουσκώσει για 5 λεπτά).
Ανακατεύουμε συνεχώς για να κρυώσει το μείγμα,αδειάζουμε σε φόρμα και τοποθετούμε ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Εγώ για να βγάλω αυτό το χρώμα, κράτησα λίγο από το μείγμα της κρέμας πριν βάλω τη σοκολάτα και έβαλα(όπως δείχνω στη φωτό) στη φόρμα πρώτα λίγο άσπρο μείγμα, το άφησα να πήξει και μετά το σκούρο μείγμα.
Επανέλαβα άλλη μια φορά τη διαδικασία..