Μια συνταγή της κυρίας Eleni Kappou για
ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΜαμαδίστικη καρμπονάρα
Δεν είναι η αυθεντική Ιταλική, είναι μαμαδίστικη και τέλεια!
Κόψετε 150 γρ. μπέικον σε τετραγωνάκια.
Το βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το τσιγαρίζετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο.
Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζετε 1 αυγό και 3 κρόκους, 150γρ. κρέμα γάλακτος, 100 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας,1 πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζετε 350γρ. σπαγγέτι, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον.
Ανακατεύετε, προσθέτετε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.