Μαμαδίστικη καρμπονάρα



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Kappou για ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μαμαδίστικη καρμπονάρα

Δεν είναι η αυθεντική Ιταλική, είναι μαμαδίστικη και τέλεια!

Κόψετε 150 γρ. ‏μπέικον σε τετραγωνάκια.
Το βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο και το τσιγαρίζετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο.
Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζετε 1 αυγό και 3 κρόκους, 150γρ. κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ‏πεκορίνο Αμφιλοχίας,1 πρέζα ‏μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζετε 350γρ. ‏σπαγγέτι, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον.
Ανακατεύετε, προσθέτετε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.