ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Υλικά
1 κιλό συκωτάκια και κοιλίτσες κοτόπουλου
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ ρίγανη
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
11/2 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
Χυμό από ένα ζουμερο λεμόνι
Αλάτι πιπέρι
Για τις πατατούλες
Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ θρούμπι
1 μεγάλο λεμόνι (το χυμό του)
Αλάτι χοντρό - πιπέρι
Λαδάκι
Εκτελεση
Πλένω καλά τα συκωτάκια μου και αφαιρώ τα λιπακια που περισσεύουν.
Τα στραγγίζω καλά και το αφήνω στο σουρωτό για ένα τέταρτο περίπου.
Βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι - κατσαρόλα το λαδάκι μου να κάψει.
Ρίχνω τα συκωτάκια μου και τα γυρίζω να πάρουν χρώμα.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη ρίγανη.
Αφήνουμε να σοταριστούν και να ανταλλάξουμε αρώματα.
Σβήνουμε το κρασάκι μου και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνω.
Κλείνω με καπάκι χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
Για τις πατάτες φούρνου
Καθαρίζω , πλένω τις πατάτες και τις κόβω κυδωνάτες.
Της απλώνω στο ταψί μου.
Αλατοπιπερώνω και αρωματίζουν με θρούμπι.
Προσθέτω το σκορδάκι το χυμό λεμονιού και το λάδι.
ψήνω στους 190 - 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου , ανάλογα το φούρνο σας, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου