Μπισκοτένιες γεμιστές μπάρες με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα



ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ


Υλικά
200 γρ βούτυρο
400 γρ αλεύρι
1/4 φλ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο μουλτι
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αβγο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για τη γέμιση
50 γρ ξερά βερίκοκα ή δαμάσκηνα
50 γρ γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο ή κόντιτα πορτοκαλιού
1/2 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερικοκο
50 γρ ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή φουντούκι ώμο
Σουσάμι για πασπαλισμα και λίγα ακόμα αμύγδαλα

Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να ασπρίσουν και να αφρατεψουν.
Προσθέτω το αβγό , το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και την κανελα.
Σταδιακά προσθέτω και το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το μπέικιν παουντερ.
Μαζεύω το ζυμαρακι μου ,το τυλίγω σε μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
Το χωρίζω στα δύο.
Ανοίγω μέσα σε λαδόκολλα δύο φύλλα.
Το ένα το στρώνω στο ταψί μου.
Ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης μαζί .
Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτω λιγη μαρμελάδα ακόμα.
Απλώνω τη γέμιση στο φύλλο στη βάση.
Κλείνω καλά με το πάνω φύλλο και βρέχω με λίγο νεράκι. Κόβω όχι μέχρι κάτω τα μπισκοτάκια μου.
Πασπαλίζω με σουσάμι και λίγα αμύγδαλα τριμμένα.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.


Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!