
ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Υλικά:
- 3 κούπες νερό (250 ml η κάθε κούπα)
- 1 κούπα ζάχαρη καρύδας
- Χυμός από 4 μέτρια πορτοκάλια
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φέτες φλούδα λεμονιού
- 3 κ.σ. μέλι
- 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
- Μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
- Ηλιόσποροι (προαιρετικά)
- Κάσιους (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη καρύδας, τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύλο κανέλας και τις φέτες λεμονιού.
- Βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι στο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να προσθέσουμε μαύρες σταφίδες, ηλιόσπορους και κάσιους, αν το επιθυμούμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες και αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε όταν ο χαλβάς έχει κρυώσει εντελώς.
*Τις φόρμες τις πήρα από ali express.