Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπού

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ 



Υλικά:

  • 3 κούπες νερό (250 ml η κάθε κούπα)
  • 1 κούπα ζάχαρη καρύδας
  • Χυμός από 4 μέτρια πορτοκάλια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φέτες φλούδα λεμονιού
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
  • Μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
  • Ηλιόσποροι (προαιρετικά)
  • Κάσιους (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη καρύδας, τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύλο κανέλας και τις φέτες λεμονιού.
  2. Βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι στο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  5. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να προσθέσουμε μαύρες σταφίδες, ηλιόσπορους και κάσιους, αν το επιθυμούμε. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες και αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε όταν ο χαλβάς έχει κρυώσει εντελώς.
*Τις φόρμες τις πήρα από ali express.


Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget