LAMINGTONS
(Παραδοσιακα Αυστραλεζικα κεικ)
ΥΛΙΚΆ
250 ΓΡ ΒΟΎΤΥΡΟ
250 ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ
315 ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ ( ΦΑΡΙΝΑ)
1 Κ Γ ΜΠΕΙΚΙΝ
5 ΑΥΓΆ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
3 1/2 ΚΟΎΠΕΣ ΆΧΝΗ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΚΟΎΠΑ ΚΑΥΤΌ ΝΕΡΌ
1 ΚΟΎΠΑ ΚΑΚΑΟ.
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΎΤΥΡΟ ΛΕΙΟΜΕΝΟ
1 ΒΑΝΊΛΙΑ
200 ΓΡ ΚΑΡΥΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ.
ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ ΟΡΘΟΓΏΝΙΟ ΤΑΨΙ Η ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΈΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΓΙΑ 35 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΆ ΑΝΆΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ.
ΜΌΛΙΣ ΨΗΘΕΊ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΤΗΝ ΆΧΝΗ, ΤΟ ΚΑΚΆΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ.
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΤΗΝ ΆΧΝΗ, ΤΟ ΚΑΚΆΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ.
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΤΌ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΛΕΙΟ ΤΟ ΓΛΑΣΟ.
ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΆΤΕΜΑ.
ΕΑΝ ΈΧΟΥΝ ΜΕΊΝΕΙ ΓΡΟΥΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΆΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΑΜΗΛΉ ΦΩΤΙΆ ΓΙΑ ΛΊΓΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΎΝ.
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ.
ΚΌΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΕ ΤΕΤΡΆΓΩΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΎΜΕ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΈΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΚ, ΜΙΑ ΛΕΠΤΉ ΛΩΡΊΔΑ (ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΌΨΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΤΕΤΡΆΓΩΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΝΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΈΡΟΣ ).
ΠΕΡΝΟΎΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΎΝΙ, ΤΡΥΠΆΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΉΘΕΙΑ ΕΝΌΣ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ ΣΥΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ.
ΠΕΡΝΟΎΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΎΝΙ, ΤΡΥΠΆΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΉΘΕΙΑ ΕΝΌΣ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ ΣΥΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ.
ΤΟ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΎΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΈΣ Η ΚΑΡΎΔΑ.
ΠΟΛΥ ΝΌΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!!
(ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΜΈΡΑ ).
ΠΟΛΥ ΝΌΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!!
(ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΜΈΡΑ ).
Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood