PINA COLADA ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Αυτή η συνταγή για Pina Colada με ροδάκινο είναι μια απολαυστική παραλλαγή του κλασικού γλυκού με ανανά. Στην ουσία, πρόκειται για ένα αφράτο ρεβανί με καρύδα, καλυμμένο με βελούδινη κρέμα και ζουμερά κομμάτια ροδάκινου. Ιδανικό για καλοκαιρινά απογεύματα και ειδικές περιστάσεις, αυτό το γλυκό θα σας ταξιδέψει σε εξωτικές παραλίες!
Υλικά (για ταψάκι 25x35 εκ.)
Για το ρεβανί:- 175 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 3/4 φλ. αλεύρι
- 3/4 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
- 3/4 φλ. καρύδα τριμμένη
- 100 γρ. γιαούρτι
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- Χυμός από μισό λεμόνι
Για την κρέμα:
- 6 φλ. γάλα
- 7 κ.σ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ανανά ή ροδάκινο, κομμένη σε κυβάκια (κρατάμε λίγο για το γαρνίρισμα)
- 2 βανίλιες
Για τη σαντιγί:
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
- Τριμμένη καρύδα
- Καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ
- Φέτες κομπόστας
- Κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση
Για το ρεβανί:- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, καρύδα, μπέικιν πάουντερ, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού και αλάτι.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το γιαούρτι και τα στερεά υλικά στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι 25x35 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ρεβανί και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο.
- Όσο ψήνεται το ρεβανί, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 6 λεπτά.
- Μόλις βγει το ρεβανί από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε αμέσως με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, κρατώντας 1 φλ. γάλα για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ και τις βανίλιες, και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις κάψει το γάλα, ρίχνουμε λίγο στο μείγμα των αυγών για να ζεσταθούν και να μην κόψουν.
- Επιστρέφουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας να λιώσει και να ενσωματωθεί.
- Πασπαλίζουμε με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα μέχρι να αφρίσει και να διαλυθεί.
- Απλώνουμε την κρέμα, όπως είναι ζεστή, πάνω στο κρύο ρεβανί.
- Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τα φρούτα της κομπόστας με χαρτί κουζίνας, τα ψιλοκόβουμε και τα τοποθετούμε πάνω στην κρέμα, πιέζοντας ελαφρώς για να βυθιστούν.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
- Απλώνουμε τη σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα.
- Γαρνίρουμε το γλυκό με τριμμένη καρύδα, καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ, φέτες κομπόστας και κερασάκια μαρασκίνο.
Απολαύστε αυτό το εξωτικό γλυκό που θα σας φέρει τη γεύση του καλοκαιριού στο τραπέζι σας!
Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!
Δείτε επίσης:
ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ Ένα ζουμερό και αρωματικό χοιρινό, ιδανικό για ένα εύκολο, αλλά ... read more
Jan 25 2025
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙΈνα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα της θάλασσας, ... read more
Jan 25 2025
ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥΈνα αρωματικό και αφράτο κέικ που συνδυάζει τη φρεσκάδα του ... read more
Jan 25 2025
Recent Posts Widget