ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ (ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ)
Υλικά
- 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 60 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. μέλι
- 120 γρ. ζάχαρη
- κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη και τα λιώνουμε σε Μπεν Μαρί .
- Όταν λιώσουν και ομογενοποιηθούν αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί 25 ×21 και ρίχνουμε το μείγμα.
- Το πατάμε με μαρίζ και το στρώνουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
- Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει.
- Πριν κρυώσει τελείως κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Όταν πια κρυώσει καλά βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara