ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΕΜΑ
Αγαπημένο φαγητό μανούλας !!!!
Υλικά:
1 λάχανο
400γρ κιμά μοσχαρίσιο
400γρ κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
4 κσ άνηθο ψιλοκομμένο
3 κσ μαϊντανό
1,5 κούπα ρύζι
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κουρκουμά ελαιόλαδο
2 κρόκους αυγών
2 ασπράδια
2-3 λεμόνια
Κορν φλαουρ
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βαθιά βάζουμε νερό να βράσει.
Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και μόλις πάρει βράση το νερό, το τοποθετούμε με το μέρος που κόψαμε το κοτσάνι προς τα κάτω, το λάχανο να βράσει.
Δεν το βράζουμε πολύ περίπου 15 λεπτά γιατί διαφορετικά τα φύλλα θα διαλύονται, δεν θα βγαίνουν ωραία.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη κατσαρόλα να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ τοποθετουμε το κιμά, τα λαχανικά όλα, το ρύζι, αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν Καλά τα υλικά μας.
Βγάζουμε ένα ένα φύλλο το τοποθετούμε σε ξύλο, κόβουμε αν έχει χοντρό μέρος από το κοτσάνι, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνοντας στα πλάγια το φύλλο τυλίγουμε να φτιάξουμε το ντολμα.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το λάχανο και η γέμιση.
Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε κατσαρόλα βαθιά αφού πριν έχουμε καλύψει πάτο με φύλλα από το λάχανο.
Τους τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα με την ένωση προς τα κάτω και σφιχτά μεταξύ τους για να μην διαλυθούν κατά το βράσιμο.
Φτιάχνουμε όσες σειρές χρειαστεί και μόλις τελειώσουμε καλύπτουμε με ένα πιάτο.
Προσθέτουμε νερό να τους καλύψουμε και λίγο παραπάνω, και ελαιόλαδο.
Σιγοβραζουμε για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις το φαγητό είναι ετοιμο βγαζουμε τους ντολμάδες προσεκτικά σε πυρεξ.
Σουρώνουμε το ζωμό σε κατσαρολάκι.
Διαλύουμε στο χυμό των λεμονιων το κορν φλαουρ.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα Όχι πολύ σφιχτή και προσθέτουμε μέσα το χυμό με το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τον κρόκους και προσθέτουμε ζωμό από το φαγητό λίγο λίγο.
Το προσθέτουμε στη μαρέγκα, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στον υπολοιπο ζωμο στην κατσαρολα κσι ανακατευουμε με σύρμα να πήξει λίγο.
Περιχύνουμε τους λαχανοντολμαδες μας και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Elena Psilli