Μια συνταγή της κυρίας Karolina Mega για ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΛΑΒΙΝΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μικρασιάτικες λαβίνες
Υλικά:
300 γρ. Ανθότυρο
200 γρ. Φέτα
3 -4 αυγά μεσαία
Αλεύρι Γ.Ο.Χ (χρειάστηκα 700 γρ.)
Μισό λίτρο γάλα ΧΛΙΑΡΟ
Μισό νεροποτηρο ηλιέλαιο
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουτ.γλυκου ζάχαρη
Μισο κουτ.γλυκου αλάτι
1 κρόκο αυγού και σουσάμι
Δυόσμο
Εκτέλεση:
Σε μια μεσαία λεκάνη προσθέτω τη μαγιά το γάλα (οχι καυτό)το ηλιέλαιο τη μαγιά τη ζάχαρη ανακατεύω απαλά και αφήνω 10 λεπτά.
Προσθέτω το αλάτι και αρχίζω ρίχνω κοσκινισμένο το αλεύρι (ρίχνετε με το μάτι εγώ ζύγισα μετά και είδα ότι έβαλα 700 γρ ) ζυμώνω μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Ήδη είχα προθερμάνει το φούρνο στους 50° και τον έκλεισα και έβαλα μέσα τη λεκανίτσα με το ζυμάρι να φουσκώσει για μισή ώρα.
Οσο φούσκωνε το ζυμάρι έτριψα με πιρούνι μαζί φέτα αυγά και ανθότυρο να γίνει μείγμα.
Σε πολύ ελαφρά αλευρωμένη ξύλινη επιφάνεια και με πλαστη έπαιρνα ζύμη όσο σχεδόν μια γροθιά σε μπαλάκι και την ανοίγω να γίνει στρογγυλή "πιτα" .
Δύο μέτριες πιρουνιές από το μείγμα στο κέντρο και κλεινω και από τις 4 μεριές καλά με πιρούνι ειδικά στην άκρη.
Τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα αλείφω με κρόκο και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω στους 200° προθερμασμένο φούρνο μόλις ροδοκοκκινίσουν από πάνω και κάτω είναι έτοιμα! ( εμένα έκαναν 20 λεπτά)
Βγαίνουν 14 με 15 κομμάτια, ρίχνετε και λίγο αποξηραμένο δυόσμο και καλή μας όρεξη!