Σουπιές με σπανάκι, μάραθο και πράσινες ελιές



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουπιές με σπανάκι, μάραθο και πράσινες ελιές

ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό φρέσκιες σουπιες
1 κιλό σπανάκι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο μάραθο
1 κ.σ. πελτέ
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
15 ελιές πράσινες
αλάτι. πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένω τις σουπιες αρκετά και τις Ρίχνω στη κατσαρόλα, μόλις φύγουν τα υγρά .
Ρίχνω το ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια και τα γυρίζω μέχρι να γυαλίσουν στη συνέχεια προσθέτω το πελτέ το γυρίζω με μια ξύλινη κουτάλα καλά και σβήνω με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα Ρίχνω μέσα τις κομμένες σε κυβάκια ντομάτες το μάραθο κομμένο, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα αλάτι ,πιπέρι και το μαγειρεύω για 30'.
Στη συνέχεια βάζω και το σπανάκι κομμένο και το συνεχίζω 6' έως 8'.