Μια συνταγή της κυρίας Katerina Mazonaki για ΣΑΡΑΓΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σαραγλί
Αγαπημένα σαραγλι !!!!
Μόλις σιροπιαστικαν !!!!!
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού,
300γρ καρύδια αλεσμένα στο πλεντερ,
1 κουταλάκι κανέλα .
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο.
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
Σιρόπι 300 γρ ζάχαρη.
200 γρ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη.
1 πακέτο βούτυρο για το φύλλο.
Πρώτα φτιάχνω το σιρόπι βράζω για 3' και αφήνω να κρυώσει .
Στη συνέχεια λιώνω το βούτυρο και ετουμαζω τα σαραγλί ανακατεύοντας όλα τα υλικά βουτυρώνω και ψήνω στους 170° c ώσπου να πάρει χρώμα χρυσάφι ,
Όταν είναι έτοιμα βάζω το σιρόπι !!!!!
Και καλή μας απόλαυση !!!!!