Μανιταρόπιτα πλεξούδα με φύλλο Σφολιάτας

Μανιταρόπιτα πλεξούδα με Σφολιάτα

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ


Μια απίστευτα νόστιμη πίτα που συνδυάζει τη γεύση των μανιταριών με τυριά, αλλαντικά και την τραγανή υφή της σφολιάτας. Εύκολη και εντυπωσιακή, ιδανική για όλες τις περιστάσεις!


Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια (στραγγισμένα και ψιλοκομμένα) 
  • 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες 
  • 100 γρ. πάριζα, κομμένη σε κύβους 
  • 100 γρ. μπέικον καπνιστό, ψιλοκομμένο 
  • 500 γρ. τυρί γκούντα και ένταμ, τριμμένα 
  • Σουσάμι για πασπάλισμα 
  • 1 αυγό χτυπημένο ή λίγο γάλα για άλειμμα 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, την πάριζα, το μπέικον και τα τριμμένα τυριά. Η γέμιση είναι έτοιμη. 
  2. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε έναν πάγκο εργασίας. 
  3. Στο κέντρο του φύλλου απλώνουμε κάθετα τη μισή γέμιση, αφήνοντας περιθώριο στις άκρες. 
  4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις άκρες της σφολιάτας, από τις δύο πλευρές της γέμισης, σε λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου. 
  5. Σταυρώνουμε τις λωρίδες εναλλάξ πάνω από τη γέμιση, δημιουργώντας μια πλεξούδα. 
  6. Αλείφουμε την επιφάνεια της πλεξούδας με το χτυπημένο αυγό ή το γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και την υπόλοιπη γέμιση. 
  8. Ψήνουμε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν τραγανή υφή (περίπου 20-25 λεπτά). 
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις κόψουμε και σερβίρουμε ζεστές.


Δημιουργός συνταγής: Katerina Mazonaki 

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget