Σπιτικό γιαούρτι



Μια συνταγή της κυρίας Έλένης Παναγιωτίδου για ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπιτικό γιαούρτι

Φανταστικό!

Υλικά:
1 κιλό γάλα,
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πρόβειο (μαγιά).

Εκτέλεση :
Βράζουμε το γάλα στους 80 βαθμούς και ανακατεύουμε συνεχώς..
Μετράμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο.
Εάν δεν έχουμε τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αμέσως πριν το βρασμό.
Έπειτα περιμένουμε να κατέβει το γάλα μας στους 50 βαθμούς.
Προσθέτουμε τη μαγιά -είναι οι 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι-και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα στο τάπερ και βάζουμε το καπάκι χωρίς όμως να το σφραγίσουμε.
Σκεπάζουμε το τάπερ με 6 ή 7 πετσέτες.
Προσοχή.. Δεν το ξανακουμπάμε.
Το αφήνουμε περίπου 6 με 7ωρες
Έτοιμο το γιαουρτάκι μας. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο.