ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Απλά λιώνουν στο στόμα!!!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανίλιες
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
για τη διακόσμηση
- 1 λιωμένη κουβερτούρα
- τρούφα σοκολάτας
- ψιλοκομμένο καρύδι
Εκτέλεση
- Χτύπησα το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
- Έριξα τις βανίλιες, το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Από τη στιγμή που ρίχνουμε το αλεύρι δεν παιδεύουμε πολύ τη ζύμη.
- Με ένα κορνέ έκοψα τη ζύμη σε διάφορα σχέδια πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 15 λεπτά.
- Μόλις κρύωσαν έβαλα τη μαρμελάδα ροδάκινο σε ένα μπισκοτάκι και έκλεισα με ένα άλλο.
- Διακόσμησα με λιωμένη κουβερτούρα, τρούφα και καρύδια.