Κέικ πορτοκάλι



ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΆ
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100ml χυμός πορτοκάλι (φυσικός)
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
50ml γάλα
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα.
Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι (αφού πρώτα το κοσκινίσουμε) και λίγο χυμό πορτοκαλιού. 
Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, βάζουμε σε φόρμα για κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC μέχρι να φουσκώσει, για περίπου 40 -50 λεπτά.

Credits: Vasia Zaglara