Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Η γαλατόπιτα της γιαγιάς
Δε θα την χορταίνετε!
Συνταγή!
Ένα λίτρο φρέσκο γάλα.
Ενα Νουνου εβαπορέ αραιωμένο να ζεσταθούν στην φωτιά
Ρίχνω ένα ποτήρι μεγάλο σιμιγδάλι ψιλό και δουλεύω με το σύρμα των αυγών σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνω ένα ποτήρι μεγάλο ζάχαρη και ανακατεύω.
Αρωματίζω την κρέμα με μια βανίλια ξύσμα ενός πορτοκαλιού και τρεις κ.σ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό μαζί με μαργαρίνη ,δηλαδή μισό φρέσκο μισό μαργαρίνη .
Ανακατεύω λίγο και αποσύρω.
Χτυπώ πέντε αυγά μαζί κρόκους και ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα και τα ρίχνω στην κρέμα ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν .
Ψήνω σε 32 νούμερο βουτυρωμένο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στους 170 ° έως οτου ροδίσει περίπου τρία τέταρτα.
Ένα λίτρο φρέσκο γάλα.
Ενα Νουνου εβαπορέ αραιωμένο να ζεσταθούν στην φωτιά
Ρίχνω ένα ποτήρι μεγάλο σιμιγδάλι ψιλό και δουλεύω με το σύρμα των αυγών σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνω ένα ποτήρι μεγάλο ζάχαρη και ανακατεύω.
Αρωματίζω την κρέμα με μια βανίλια ξύσμα ενός πορτοκαλιού και τρεις κ.σ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό μαζί με μαργαρίνη ,δηλαδή μισό φρέσκο μισό μαργαρίνη .
Ανακατεύω λίγο και αποσύρω.
Χτυπώ πέντε αυγά μαζί κρόκους και ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα και τα ρίχνω στην κρέμα ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν .
Ψήνω σε 32 νούμερο βουτυρωμένο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στους 170 ° έως οτου ροδίσει περίπου τρία τέταρτα.