Γαλακτομπούρεκο με κρόκο Κοζάνης



Μια συνταγή της κυρίας Martha Palla για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Γαλακτομπούρεκο με κρόκο Κοζάνης

Γιατί ...στο γαλακτομπούρεκο μετράει και το ...κρατς !!!

Συνταγή
1 πακέτο φύλλο κρούστας

ΥΛΥΚΑ
1 λίτρο γάλα το βράζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε
1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει καλά
Σε άλλο σκεύος
3 αβγά χτυπάμε με το σύρμα και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό και 3 κουταλιές της σούπας κρέμα παιδική ρυζάλευρο βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μια πρέζα αλάτι
6 στήμονες κρόκου Safran Κοζάνης (αν θέλουμε πιο έντονη γεύση βάζουμε και περισσότερο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά και αυτό γίνετε σαν λάσπη μη σας προβληματίζει ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και στη φωτιά πάλι μέχρι να γίνει κρέμα αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!!!
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας ένα κάθε φορά βουτυρώνουμε διπλώνουμε στα 2 βάζουμε μια κουταλιά κρέμα στην άκρη διπλώνω τις ακρούλες πάνω στη γέμιση δεξιά και αριστερά και ρολάρουμε!!! Έτοιμο!!!
Ψήνουμε μέχρι να ροδισει στους 180 βαθμους

ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Προσοχή!!! καυτό γαλακτομπούρεκο
Χλιαρό σιρόπι
Καλή σας επιτυχία!!!